Czystość krytycznym wymogiem w przemyśle przetwórstwa mięsa

Artykuły
Higiena jest bardzo istotnym wymogiem w procesie produkcji żywności. Nie trzeba nikogo o tym przekonywać. Jednak w branży mięsnej jest to wymóg szczególnie ważny.

Produkcja żywności podlega, nie bez powodu, surowym uregulowaniom, normom i przepisom. Jak sprostać tym wszystkim wyzwaniom? Partnerem, na którego zawsze można liczyć, który posiada wieloletnie doświadczenie w kwestii utrzymania higieny nawet w najbardziej wymagającym środowisku pracy jest bez wątpienia niemiecki koncern – Kärcher. Na nas możesz polegać. Co konkretnie rekomendujemy? Jakie maszyny i jak nimi pracować, by proces produkcji trwał nieprzerwanie i był w pełni bezpieczny? Przekonaj się!

REKLAMA

​​

  1. Produkcja mięsa. W walce z drobnoustrojami!

W przetwórstwie mięsa kluczowe jest eliminowanie drobnoustrojów. Dlatego technologia czyszczenia, na którą składają się urządzenia i środki czyszczące  powinna wspierać ten cel. Usuwać bakterie i wirusy. Czyszczenie w branży przeprowadza się trójstopniowo. Najpierw   wstępne czyszczenie kompletnych systemów produkcyjnych polega na użyciu gorącej wody z odtłuszczaczem (środk...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
  • dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
  • dostęp do czasopisma w wersji online,
  • dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
  • ... i wiele więcej!

Przypisy