Ciągłe, szybkie działanie i najbardziej surowe standardy higieny oraz warunki pracy wymagają niezawodnych, solidnych łożysk ułatwiających ekonomiczną produkcję. Oprócz odporności na działanie wysokich temperatur, wody i chemikaliów łożyska muszą także zapewniać wyjątkową wydajność i bezobsługowe działanie, jak również bezpiecznie i niezawodnie zapobiegać zanieczyszczeniu środków spożywczych.
REKLAMA
Zaktualizowany katalog NSK jest już dostępny do pobrania
Zastosowanie łożysk w produkcji żywności obejmuje procesy przetwarzania surowców, takie jak cięcie/krojenie, mieszanie czy formowanie oraz procesy transportu, kontroli, podgrzewania i pakowania. Natomiast w przypadku produkcji napojów najważniejsze zastosowania łożyskowe to formowanie butelek, napełnianie...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!