Producent doświadczał awarii co 6 tygodni, co powodowało konieczność wymiany około 36 łożysk rocznie. Wiązało się to z przestojami i znacznymi stratami produkcji.
REKLAMA
W wysoce konkurencyjnej i pełnej presji branży przetwórstwa żywności, wzrost kosztów produkcji oraz przestoje były oczywiście nie do przyjęcia. Postanowiono zatem znaleźć źródło bardziej trwałych łożysk. Podczas tych poszukiwań o poradę poproszono inżyniera z Programu Wartości Dodanej AIP firmy NSK. Analiza aplikacji przeprowadzona przez NSK wykazała, że łożyska ulegały awariom z powodu braku smarowania, jak również wnikania do ich wnętrza wody i twardych cząstek.
Po zakończeniu analizy, NSK zaleciła zainstalowanie...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
- sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!