Postępująca elektryfikacja transportu w browarach

Artykuły
Wiosna w branży piwowarskiej to czas przygotowania do wysokiego sezonu, który przypada na miesiące, gdy temperatura powietrza jest najwyższa. Często wiąże się to z modernizacją floty transportu wewnętrznego, a coraz częściej także – z wymianą wózków spalinowych na elektryczne.

Niemcy i Polska należą do ścisłej europejskiej czołówki pod względem ilości wytwarzanego i konsumowanego piwa. Browary w obydwu krajach przywiązują także coraz większą wagę do zrównoważonego rozwoju – zarówno ze względów ekonomicznych, jak i wizerunkowych. Najwięksi gracze w branży chwalą się zasilaniem zakładów zieloną energią i redukcją emisji CO2. Istotnym elementem w realizacji tej strategii są w ostatnich latach modernizacje flot transportu wewnętrznego. Coraz częściej w 100 proc. składają się one z wózków elektrycznych. Tak jest między innymi w niemieckim browarze...

Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów

Co zyskasz, kupując prenumeratę?
  • sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
  • dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
  • dostęp do czasopisma w wersji online,
  • dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
  • ... i wiele więcej!

Przypisy