Spółdzielnia mleczarska Arla Foods produkuje każdego roku w zakładach w szwedzkim Falkenberg 20 000 ton twarożku – czyli 76,9 ton dziennie. To imponująca ilość, ale dzięki tak dużej wydajności Arla Foods udaje się niemal całkowicie zaspokoić popyt na twarożek na rynku szwedzkim, a do tego eksportuje go do Finlandii, Danii i Grecji. Przy tak dużych ilościach konieczne jest stworzenie zasobooszczędnego procesu produkcji, tym bardziej, że Arla Foods jest pionierem zrównoważonego rozwoju: spółdzielnia chce osiągnąć do 2050 roku neutralny bilans emisji CO2 w produkcji artykułów mleczarskich. Kamieniem milowym na tej drodze jest efektywność e...
Pozostałe 90% treści dostępne jest tylko dla Prenumeratorów
Co zyskasz, kupując prenumeratę?
- sześć numerów magazynu „Służby Utrzymania Ruchu”,
- dodatkowe artykuły niepublikowane w formie papierowej,
- dostęp do czasopisma w wersji online,
- dostęp do wszystkich archiwalnych wydań magazynu oraz dodatków specjalnych...
- ... i wiele więcej!